Om Årstafältet

Visionen om Årstafältet är att skapa en ny levande stad med bostäder, service, handel, kultur, skolor, tunnelbana och spårväg. Alla hus samlas kring en stor stadspark som bevarar kvaliteter från de stora fria ytorna från Årstafältet idag. Här planeras en aktivitetspark för rörelse och spontanidrott. Området får en ny skepnad och blir ett fint tillskott till ett växande Stockholm och en naturlig plats för kommande stockholmsgenerationer.

Fakta

 • PlatsÅrstafältet
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Antal lägenheter90 st
 • Arkitekt planskedeKjellander Sjöberg & C.F. Møller
 • Preliminär byggstart2025

Karta och fotografier över området

Om arkitekterna

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor

Med över 90 år av prisbelönta projekt skapar C.F. Møller arkitektonisk kvalitet baserat på innovation, erfarenhet och demokratiska värderingar. Allt för att garantera hållbara och estetiska lösningar med långsiktigt värde för kunder, användare och samhälle. C.F. Møller har 350 anställda på sina kontor i Stockholm, Malmö, Oslo, Århus, Köpenhamn, Ålborg och Berlin.

KjellanderSjöberg är ett kreativt arkitektkontor med energiska, nyfikna och skickliga medarbetare

Tillsammans driver de en internationell verksamhet, med studios i Stockholm, Malmö och London. Sedan starten 1998 har de vunnit erkännande för sitt arbete inom samtida arkitektur och stadsbyggnad, liksom för sitt aktiva deltagande i samtidsdebatten.

Arkitektens ord om projektet

Kvarterets komposition består av sju bostadshus med skiftande skala och individuell karaktär. Fasaderna är gestaltade som ett patchwork i flera olika material såsom infärgad betong, cortén och tegelmur.

Hållbarhetsaspekter

Ett kvarter med radikalt minskad konsumtion

Visionen med projektet i Årsta är att skapa ett kvarter där det är lätt att dela, samarbeta och radikalt minska konsumtionen. Fokus ligger på att möjliggöra en hållbar livsstil där lokal matproduktion är ett viktigt och centralt tema.

Intresseanmälan

Karta

Fler planerade projekt

 • Årsta Etapp 4, Årstafältet

  På Årstafältet i Etapp 4 utvecklar vi 144 st lägenheter som bostadsrätter i Kvarter F.
 • Årsta Etapp 5, Årstafältet

  128 hyresrätter i Årsta Etapp 5 vid västra delen av fältet nära kommande tunnelbana, aktivitetsstråk och park.
 • Örbyleden x 2, Stureby

  Längs Örbyleden planerar vi för ca. 150 bostadsrätter och i centrumdelen ca. 100 hyresrätter i ett det som kommer att bli levande och vackert centrum.