Nya bostäder är en grundförutsättning för att staden ska kunna växa. Att bygga hållbart är ett måste för att bygga bättre städer och samhällen. Vi vill visa att en hållbar väg till stadsutveckling kan nås genom att bygga vackra bostäder av hög kvalitet. 
Med god arkitektur och design i alla led bygger vi kvalitetsbostäder som ska älskas i generationer och stå som tidlösa klassiker. Om 100 år ska våra hus vara lika uppskattade och eftertraktade som dagens sekelskifteshus.

 

Det fjärde hållbarhetsperspektivet
Man brukar prata om hållbarhet ur det ekonomiska, sociala och ekologiska perspektivet. Men vi tycker att det är minst lika viktigt med den arkitektoniska hållbarheten. Med det perspektivet berörs viktiga grundkvaliteter som sträcker sig bortom trend och stil. Hur huset är byggt, hur planlösningen ser ut, materialvalen, hur man rör sig i området och tar sig till området – det är kvaliteter som påverkar hur man lever i sitt hem. När vi sätter den arkitektoniska hållbarheten i första rummet, skapar vi hållbara bostäder att trivas i länge.

 

Vikten av att välja rätt arkitekt och metod
Olika projekt kräver olika styrkor och för att möta våra höga krav på hållbarhet och estetik krävs det ett noggrant sökande efter rätt arkitekt till rätt projekt. Det är av samma anledning som vi alltid anpassar våra metoder och processer efter platsens och projektets förutsättningar.

 

För oss är det viktigt med höga krav
Som byggaktör har vi höga hållbarhetskrav på oss från regionen och kommunen. Men vi vill göra ännu bättre. Vi är stolta över att numera samarbeta med Svanen för att sätta ännu högre krav på oss och våra entreprenörer. Vi drivs av utmaningen som kommer med strikta ramar för att leverera hållbara bostäder. Det gör oss mer kreativa och engagerade. 

 

 

Hållbarhetspolicy

Vill du läsa mer om hur vi jobbar med hållbarhet? I vår Hållbarhetspolicy berättar vi mer.

Klicka här för att ladda ner vår Hållbarhetspolicy