Om Farsta

Platsen ligger söder om Magelungsvägen i Farsta. Här planerar vi för bostadsrätter med goda boendekvaliteter med närhet både till Farsta centrum och sjön Magelungen.

Fakta

 • PlatsFarsta
 • UpplåtelseformBostadsrätter
 • Antal lägenheter74 st
 • ArkitektKjellander Sjöberg
 • StatusUnder utveckling
 • Preliminär byggstart2027
 • Preliminär inflyttning2029

Om bostäderna

Terasslägenheter med radhuskänsla och utsikt över Magelungen

De två terasshusen står längst med Hagforsgatan respektive Ekhäradsgatan. Terasshusen har egna entréer på markplan eller via entrébalkonger. Takytorna är utformade för grönska och umgängesytor. Terasshusen består framförallt av etagelägenheter med radhuskänsla om 5 rok på ca. 110 kvm. Samtliga lägenheter har balkong och terass eller uteplats.

Hörnhuset är placerat i hörnet där Hagforsgatan övergår till Magelungsvägen. Huset har en gemensam takterass med utsikt över Magelungssjön och lokaler för verksamheter på gatuplan. Lägenheterna är på 1–4 rok och husets samtliga lägenheter har uteplats eller balkong, var av många med utsikt över Magelungssjön.

Husen kommer att ha en gemensam innergård med grillplats och pergola. Parkeringsplatser med laddning för elbilar finns i garage beläget under husen.

 

Om arkitekten

Kjellander Sjöberg är ett kreativt arkitektkontor med energiska, nyfikna och skickliga medarbetare

Tillsammans driver de en internationell verksamhet, med studios i Stockholm, Malmö och London. Sedan starten 1998 har de vunnit erkännande för sitt arbete inom samtida arkitektur och stadsbyggnad, liksom för sitt aktiva deltagande i samtidsdebatten.

Arkitektens ord om projektet

Kvarteret sträcker sig i en följsam övergång från Magelungsvägens urbana hörn med lokaler och utsiktsterrass till de lummiga villagatorna. En variation av byggnader samt små platser och torg ramar in ett grönt gårdsrum, allt harmoniskt sammanhållet med tidlösa och vackert beständiga material.

Hållbarhetsaspekter

För en hållbar och aktiv livvstil

Kvarteret är utformat för att underlätta en hållbar och aktiv livsstil.  Det sker genom energieffektivitet, anpassning till ett gynnsamt mikroklimat, smidiga cykelplatser och närhet till kollektivtrafik. Byggprocessen är kvalitetssäkrad, med höga miljö- och hälsokrav på produkter.

Karta och film från platsen

Karta

Fler planerade projekt

 • Magelungen, Farsta

  Vi utvecklar bostadsrätter alldeles nära sjön Magelungen mellan Fagersjö och Farsta.
 • Kråksätra, Sätra

  I kanten av naturreservatet Sätraskogen planerar vi för 45 st radhus.
 • Örbyleden x 2, Stureby

  Längs Örbyleden planerar vi för ca. 150 bostadsrätter och i centrumdelen ca. 100 hyresrätter i ett det som kommer att bli levande och vackert centrum.