Idag delades Plåtpriset 2022 ut på hotell 11 i Göteborg. Fem andra finalistbidrag tävlade om priset och vinnaren utsågs av en jury bestående av Jannice Johansson, Anna Söderberg och Magnus Månsson. Wallin var på plats tillsammans med Wingårdhs, som ritat projektet, och tog emot det prestigefulla priset som Kvartetten Fas 1, Oxford kammande hem.

Juryns motivering: ”Välproportionerade och fint komponerade volymer som för tankarna till klassisk amerikansk höghusarkitektur. Plåtfasadens precisa utformning förstärker husens slankhet — en smakfull och tidlös elegans. Husens materialval och detaljutformning vittnar om ett bra samarbete mellan en ansvarsfull beställare och en kunnig arkitekt. Plåtarbetet är utfört med stor skärpa och är synligt även från husets insida.”

Prisets syfte är att lyfta fram metallfasadernas möjligheter, inspirerande arkitektur och innovativa fasadlösningar. Flertalet internationella talare deltog under dagen och delade med sig av enastående arkitektur, plåtmaterialexpertis och nya tankebanor kring samhällsbyggnad.

”Det var en fantastisk dag! Oerhört inspirerande med föreläsningar och framtidsspaningar och dessutom en vinst att fira. Vi har haft ett mycket gott samarbete med Wingårdhs och det syns uppenbarligen i resultatet.” Säger delägare och marknadschef Gustav Wallin.

Wallin har uppfört Kvartetten Fas 1, Oxford tillsammans med JV-partnern NREP. Fas 1 är det första kvarteret av två som Wallin uppför i Hagastaden. Kvartetten Fas 2, Coimbra, flyttas in vid årsskiftet 2022/2023.

Du kan läsa mer om utmärkelsen Plåtpriset här och mer om projektet Kvartetten Fas 1, Oxford här.