Om Kvartetten

Välkommen till Kvartetten 1 – Sopranen och Tenoren

Ett modernt boende som har ett centralt läge med bra kommunikationer. Vackra hus med fina lägenheter. Service och tjänster.

Vasastaden växer åt nordväst. De höga husen står tätt och bildar en ny del av Stockholms skyline. Tunnelbanan beräknas stå färdig år 2025. Området kommer då att inrymma 50.000 arbetsplatser och 6.000 bostäder.

Med bästa läget i området, där Norra stationsparken öppnar upp sig i syd/väst, ligger kvarteret Kvartetten. De första två husen som byggs, Sopranen och Tenoren, ligger längst väster ut.

Välrenommerade Wingårdhs Arkitektkontor har ritat Kvartetten. Fyra moderna bostadshus med tydlig inspiration från Lake Shore Drive Chicago, USA. De har fått namnen Sopranen, Alten, Tenoren och Basen precis som kvartettens fyra originalstämmor. Med stilrena fasader med glas och aluminium i harmoniska metallfärger bildar de en vacker, funktionell och visionär del av staden.

Se lediga lägenheter och priser här.

 

 

Penthouse

Exklusivt penthouse i Kvartettens högsta register

I huset Sopranen erbjuds nu ett exklusivt penthouse med en 360-vy över staden. Med fönster i alla riktningar, en generös kungsbalkong i söderläge och fem franska balkonger kan du följa ljusets skiftningar. Gränsen mellan ute och inne suddas ut och du placeras bokstavligen på första parkett till en spektakulär utsikt, lika förtrollande som intressant.

Läs mer och anmäl intresse

Inredning och materialval

Inredning och materialval

Metallfasadens beiga och bruna kulörer letar sig in i bostaden via djupa fönsternischer som går ner till golv. Vita väggar, metalldetaljer och grålaserat ekgolv förstärker det enhetliga och stilrena intrycket.

De varma tonerna återkommer i kökets sandbeiga kulör och skapar en fin kontrast mot den rostfria bänkskivan. Badrummets väggar och golv är av gråa keramiska plattor i terazzomönster. Den glasade duschväggen har inbyggd smart förvaring.

Fakta om Kvartetten 1 - Sopranen och Tenoren

  • Antal lägenheter128
  • OmrådeHagastaden
  • Planerad inflytt2021
  • ArkitektWingårdhs

Inspirationsbilder, mindre avvikelser kan förekomma.

Planlösningar (typlägenheter)

Områdeskarta

Tidsplan

  • Våren 2019, grundläggningen för husen färdigställdes

  • Augusti 2019, öppet hus

  • Hösten 2019, staden utförde lednings- och gatuarbeten runt Kvartetten

  • Vintern 2020, byggstart

  • 2021, beräknad inflytt

Ett modernt ägande

Tillåter juridisk person som ägare

Juridisk person kan köpa lägenheter som investering eller för att använda som bostäder till anställda. För att säkerställa att föreningen inte blir oäkta sätts andelen juridiska ägare till maximalt 35 procent.

Tillåter uthyrning

Upplåtelseavtalet tillåter uthyrning av bostadsrätten. Det ger ett oberoende av styrelsens godkännande och detta kan inte ändras över tid. Den kortaste uthyrningstiden är satt till tre månader för att undvika korttidshyrning i form av till exempel Air BnB.

Professionell Bostadsrättsstyrelse

En professionell styrelse tillsätts i bostadsrättsföreningen. Upplägget ger goda förutsättningar för bra ordning på föreningens ekonomi och förvaltning. De driver och utvecklar långsiktigt konceptet om ett modernt boende och ett modernt ägande.

Se lediga lägenheter och priser här.

Gert Wingårdh berättar

Kontakt

Intresseanmälan

Intresserad som