Vi är stolta och förväntansfulla över att vårt projekt Oxford/Kvartetten Fas 1, är finalist i den prestigefyllda tävlingen om utmärkelsen Årets Stockholmsbyggnad 2022. Tillsammans med 9 andra utvalda byggnader är Oxford/Kvartetten Fas 1 nu i final i Stockholms Stads tävling.

Juryns motivering: ”Ett exempel på vår tids stad och dess framväxt med nya uttryck för bostadsarkitektur. Byggnaderna kännetecknas av kvalitet, rytm, fasader med fina detaljer och tilltalande proportioner. Plåt är ett udda materialval för bostäder men plåtens ton knyter väl an till Stockholms färgpalett. En arkitektur som uppstått utifrån förutsättningar som kommer av byggandet över en tunnel.”

Tycker du också att Oxford/Kvartetten Fas 1 (bidrag nr. 5) självklart är Årets Stockholmsbyggnad så kan du rösta här. Röstningen är öppen fram till den 18 maj.