Om Stadshagen/Kungsholmen

I Stadshagen på västra Kungsholmen i Stockholm utvecklar vi fastigheter på två platser – vid vattnet mittemot Karlbergs Slott och på kanten av Stadshagsberget. Stadsdelen blir en förlängning av den täta innerstaden kring Sankt Eriksgatan och Fleminggatan. Kvarteret utgörs av sju byggnader och ett parkstråk. Genom att binda samman stadsliv och natur skapas en intressant övergång och nya rörelsemönster. Här kommer du njuta av en mix av aktiva parker och stadsliv.

Fakta

 • PlatsStadshagen, Kungsholmen
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Antal lägenheter92 st
 • ArkitektKjellander Sjöberg
 • Preliminär byggstart2026

Karta och film från platsen

Om bostäderna

Stora fönsterytor och närhet till det urbana livet

De tilltänkta bostäderna utgörs främst av ettor och tvåor med genomtänkta planlösningar och inredning. Stora fönsterytor och balkonger tillvaratar det fantastiska läget med utsikt över Karlbergssjön och takåsarna i Vasastan. Husen blir inbäddade i grönska med det urbana livet in på knuten.

Om arkitekten

Kjellander Sjöberg är ett kreativt arkitektkontor med energiska, nyfikna och skickliga medarbetare

Tillsammans driver de en internationell verksamhet, med studios i Stockholm, Malmö och London. Sedan starten 1998 har de vunnit erkännande för sitt arbete inom samtida arkitektur och stadsbyggnad, liksom för sitt aktiva deltagande i samtidsdebatten.

Arkitektens ord om projektet

Öppna och utåtriktade verksamheter skapar en samlingspunkt för hela stadsdelen med mindre platser och torg mellan husen. De ljusa fasadernas böljande mönster och stora glaspartier skapar kontakt med omgivningen och balans mellan tyngd och lätthet.

Hållbarhetsaspekter

Genom öppna och utåtriktade verksamheter i bottenvåningarna är visionen att skapa en samlingspunkt för de boende i hela stadsdelen.

Intresseanmälan

Karta

Fler planerade projekt

 • Södra Värtan, Frihamnen

  Bostadsrätter med hög arkitektonisk kvalitet med utsikt över Lidingö och Saltsjön.
 • Hagastaden, Vasastan

  Vår kommande projekt i Hagastaden innehåller både kontor och plats för kommersiella/publika ytor som restaurang eller café.
 • Valla, Årstafältet

  På bästa läge i den nya stadsdelen vid Årstafältet kommer vi att uppföra ett helt kvarter.