Om Kråksätra / Sätra

Sydost om Stockholm, där Bredäng blir till Sätra, ligger fina Kråksätra nära Mälaren. Vackert beläget i anslutning till parkstråket som förbinder Sätra med Sätraskogens naturreservat. Parken är kantad av branter och skogbevuxna berg med omgivande småhusbebyggelse från 70- och 80-talet.

Fakta

 • PlatsSätra
 • UpplåtelseformBostadsrätter
 • Antal enheter45 st radhus
 • ArkitektDinelljohansson
 • LandskapsarkitektPaju Architecture & Landscape
 • StatusPlanstart

Om bostäderna

Finstämda och moderna radhus

Nära natur och tunnelbana ligger de här finstämda och moderna radhusen på egen gata längs med parken. Med miljösmart energiteknik, effektiv planlösning och sinnliga detaljer är de här Svanenmärkta bostäderna något att verkligen vara stolt över.

Om arkitekterna

DinellJohansson är ett växande arkitektkontor med 50 sällsynt engagerade och erfarna medarbetare 

2010 grundades DinellJohansson av Kalle Dinell och Morten Johansson. De arbetar med allt från stadsbyggnad och flerbostadshus till idrottsanläggningar och restauranginredningar. De drivs av att leda den kreativa processen som varje byggnadsprojekt innebär, och de kommer som allra mest till sin rätt när de får följa projektet från idé och skiss till färdig byggnad.

PAJU jobbar för att natur och människor ska må bra – länge

PAJU drivs av Johan Paju och Maria Gudmundsson Paju. De har ritat stora och små projekt sedan 2007 och verkar i gränslandet mellan arkitektur, konst och landskap. För att förstå helheten och skapa vackra inspirerande livsmiljöer lägger de stor vikt vid hur platser, natur och resurser samverkar på lång sikt. Det summeras bäst i deras filosofi: läs landskapet, följ naturen och älska livet!

Arkitektens ord om projektet

Befintliga stråk och platser tas tillvara på och förädlas, då dessa ligger till grund för placeringen av husen. Sätra och parken får en ny framsida där tillkommande bebyggelse och befintliga områden vävs samman till en väl gestaltad helhet.

DinellJohansson

 

Radhusen följer det vindlande dalstråket i kanten av parken som binder samman höjderna i Kråksätra. Gatan längs radhusen utformas som en gångfartsgata med plats för lek och samvaro, en trygg plats där bilarna rör sig sakta på livets villkor.

PAJU

 

 

Hållbarhetsaspekter

Trygga Svanenmärkta hus 

Husens olika storlekar är tänkta att möta behov hos olika målgrupper för att skapa ett dynamiskt grannskap. Projektet är även Svanenmärkt, vilket innebär en hög kravställning på miljövänligt utförande. En kravställning som vi uppnår bland annat genom att bygga med trästomme och förse husen med miljövänlig energiteknik som är trygg och hållbar både ur ett ekologiskt och ekonomiskt perspektiv.

Karta

Fler planerade projekt

 • Farstarondellen, Farsta

  Vid Magelungsvägen planerar vi för 73 st bostadsrätter som har nära både till Farsta centrum och till sjön Magelungen.
 • Stadshagen, Kungsholmen

  I Stadshagen på Kungsholmen utvecklar vi 90 lägenheter fördelade på två hus.
 • Magelungen, Farsta

  Vi utvecklar bostadsrätter alldeles nära sjön Magelungen mellan Fagersjö och Farsta.