Om Renstiernas gata

Om området

Projektet Renstiernas Gata ligger vid Nytorget på Södermalm. Ett ytterst levande område med härliga kaféer, barer och restauranger, likväl som skolor, kontor och butiker. Hit kommer många för att umgås med vänner, strosa i krokarna och njuta av torget och parkerna.

 

Om bostäderna

Husets gestaltning strävar efter robust enkelhet med väl genomarbetade materialmöten och detaljer. Här kommer det finnas hyreslägenheter med balkonger. På entréplan ligger en restaurang med höga fönster som lockar förbipasserande.

Fakta

  • PlatsRenstiernas gata
  • TypLägenheter & restauranglokal
  • UpplåtelseformHyresrätter
  • Antal lägenheter23 st
  • ArkitektBelatchew
  • Byggstart2023
  • Inflyttning2024/2025

Arkitekten berättar

“Den kilformade byggnaden möter Renstiernas gata och Nytorget, och skapar en visuell förlängning av den historiska Malmgårdsvägen. Byggnadens karaktär tar avstamp i stenstadens arkitektur med putsade fasader och en regelbunden fönstersättning, samt tak i svart plåt.”

Om arkitekten

Belatchew Arkitekter vill göra världen bättre med arkitektur

Det Stockholmsbaserade arkitektkontoret Belatchew Arkitekter grundades 2006, och deras experimentella studio Belatchew Labs har rönt internationell uppmärksamhet för sina visionära projekt. De har hög kompetens inom hållbar arkitektur och vill att alla deras byggnader ska tjäna ett syfte för människor, staden, omgivningen och framtiden. På så vis ska de göra världen lite bättre med hjälp av arkitektur.

Hållbarhet

Hållbara bostäder för en hållbar livsstil

Renstiernas Gata är Svanenmärkt. Det innebär att vi ställer ännu högre krav på att varje produkt i bygget ska vara hållbar. Energiförsörjningen består av kombinerad bergvärme, fjärrvärme och solceller. Stor cykelparkering och miljörum underlättar en hållbar livsstil. Utmaningen att möta Svanens krav, vår arkitekturpolicy och hänsyn till den känsliga kulturmiljön, har resulterat i ett otroligt projekt som inte bara är hållbart – det blir en pärla i stadsmiljön. 

Intressanmälan

Hur anmäler jag mitt intresse?

Dessa hyresrätter hyrs inte ut via Wallin utan via kösystem hos Bostadsförmedlingen. Läs mer hos Bostadsförmedlingen.

Bilder

Karta